Tokat İl Koordinatörlüğü

IPARD I Programı Bütçe Kapanışı Bilgilendirme Toplantısı


         Bilindiği üzere Ipard Programı temellerinden birisini teşkil eden Sektörel Anlaşma’nın ilgili hükümleri gereğince, IPARD I Programı bütçesi 2016 yılsonu itibariyle kapatılacaktır.
         Buna bağlı olarak, Kurumumuz ile imzalanan sözleşmeler kapsamında faydalanıcılara yapılacak ödemeler yılsonu itibariyle tamamlanacak ve 2017 yılından itibaren IPARD I programı kapsamında herhangi bir ödeme gerçekleştirilemeyecektir.
         Özellikle devam eden mevcut projeler ile ilgili olan bu durum hakkında konuyla ilgili danışman ve faydalanıcılara yönelik olarak, İl Koordinatörü Fevzi ÇİÇEK başkanlığında ve İl Koordinatörlüğümüz toplantı salonunda 30.06.2016 tarihinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
         Bu kapsamda; hâlihazırda devam eden Ipard I projelerinin ödemeleri ile ilgili olarak sıkıntı yaşanmaması ve projelerin uygun şekilde hayata geçirilmesi amacıyla gerekli bilgilendirmeler ilgili birim uzmanlarınca çok yönlü olarak gerçekleştirildi. İl Koordinatörü Çiçek yaptığı konuşmasında, "Proje ödeme talep paketlerinin kurumumuza sunulma tarihlerinin 2017 yılına ertelenmesinin söz konusu olamadığını ve sözleşme kapsamında devam eden yatırımların en geç yılsonu itibarıyla tamamlanmasının ve sözleşmede yer alan ÖTP teslim tarihlerine mutlak surette uyulmasının büyük önem arz ettiğini", özellikle vurguladı.
         Toplantıya ilgili danışman ve faydalanıcılardan oluşan 20 kişi katılım sağladı.
         Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili resimlere GALERİ linkinden ulaşılabilir. 
    Cimer